Den naturlige aldringsprosessen

Vi skal alle bli eldre en gang, men mange av oss ønsker fortsatt å utsette denne prosessen så lenge som mulig. Ved aldring ser vi ofte vektøkning rundt midjen, slappere hud, rynker, grått hår og dårligere syn. Med ny teknologi og forskning er alt dette noe vi kan forhindre, eller i det minste utsette i noen år til. Uansett hva du ønsker og velger å gjøre, må du huske på at du ikke kan utsette aldringsprosessen for alltid. Rynker er jo bare tegn på at du har levd et langt og godt liv!

Forebygg aldring

Forebygging av aldring betyr at du forhindrer «skaden» før den har skjedd. Jo tidligere vi begynner å passe på hud og helse, jo bedre vil vi aldres. Det finnes mange små grep vi kan gjøre i hverdagen for å sinke aldringsprosessen. Kort sagt er det å leve et sunt liv det aller viktigste, og legge om til en sunnlivstil kan gjøre underverker for helsen og psyken.Mye soling, spesielt uten solkrem, kan føre til solskader og tidlig aldring. Husk alltid på å bruke en høy faktor på hele kroppen dersom du velger å legge deg i solsteiken. Gode hudkremer og en renserutine vil du også takke deg selv for i fremtiden.Trening gir deg ikke bare sterke muskler nå, men også i fremtiden. Jo eldre vi blir, jo vanskeligere blir det å bygge muskler og kondisjon. Derfor er det lurt å starte med trening og mosjon så tidlig som mulig, dette vil skape et godt muskelgrunnlag samtidig som du vil bli vant med treningsrutiner og lage deg gode vaner.

Plastisk kirurgi

Har du allerede startet en synlig aldringsprosess finnes det måter å fjerne rynker og pigmentering. Mange klinikker i Norge utfører daglig slike behandlinger, og det er mulig å sette opp en uforpliktende samtale med kirurger om du ønsker å få mer informasjon fra en profesjonell.

Et ungt sinn

Husk at det er mennesket på innsiden som teller! Lever du med et ungt sinn og holder seg oppdatert på verdenen rundt deg, virker du ofte yngre enn hva som står på fødselssertifikatet. Det viktigste er å være fornøyd med seg selv, og leve et liv som gjør deg lykkelig.

Ellis Feest