Ryggsmerter, nakkestivhet eller lignende – søk hjelp

Rygg- eller nakkesmerter er ikke noe morsomt å oppleve, og de kan komme plutselig og være intense. Kroniske smerter kan vare i uker, måneder eller til og med år. Smertene kan være konstante eller komme og gå. De kan variere fra lette, svake og irriterende smerter til vedvarende, sterke og hemmende som kan begrense bevegelsesevnen din. Det kan påvirke din normale funksjon og ditt generelle velvære.

Hvordan oppstår skader?

I de fleste tilfeller kan rygg- og nakkesmerter ha mange ulike årsaker. Det kan for eksempel skyldes en overbelastning eller en feil bevegelse. En av de vanligste komplikasjonene er rygg- og nakkesmerter etter tungt fysisk arbeid, eller gjentagende feil sittestilling.

Hvordan bli kvitt smertene

En spasertur, yoga, vannaerobic og annen, lett trening kan bidra til å lindre ryggsmerter. Enkle øvelser kan løsne stramme muskler og frigjøre endorfiner, som er hjernens egen naturlige smertelindring. Å redusere stivhet forbedrer også blod- og lymfesirkulasjonen, noe som letter transporten av næringsstoffer og oksygen og fjerner avfallsstoffer.

Anspente muskler bruker mye energi og reduserer elastisiteten, noe som gjør dem mer utsatte for skader. En profesjonell kan hjelpe ved muskelsmerter som kontrakturer, lumbago, ryggsmerter, nakkesmerter, hodepine, senebetennelse, forstuinger og mye mer. Hos Klinikk for Alle vil du kunne få hjelp for dine plager, og få tilbake en smertefri hverdag.

Ellis Feest